begrippen

Glanslaminaat geeft het boek een glanzende uitstraling, het is een laag met een reflecterend effect. Ook is het erg krasvast, hierdoor kan het boek goed tegen een stootje. Daarnaast maakt glanslaminaat de kleuren van de omslag intenser.

Hardcover boeken hebben een harde beschermende omslag met een kern van 2.5 mm dik karton. Door deze stevige omslag kunnen hardcover boeken tegen een stootje en zijn ze erg duurzaam. Hardcover boeken hebben een luxe uitstraling en zijn steviger dan softcover boeken.

Laminaat is letterlijk een dun laagje dat de omslag van jouw boek beschermt, een luxere uitstraling geeft en sterker maakt. Met een lamineerapparaat wordt het laminaat door warmte en lijm op het papier van de omslag aangebracht. Je kunt kiezen tussen mat- en glanslaminaat.

Matlaminaat geeft het boek een matte afwerking. Het zorgt voor een wat chiquere uitstraling en het zorgt daarnaast voor een zakelijke touch. Matlaminaat is iets kwetsbaarder dan glanslaminaat, maar beschermt je boek nog steeds goed.

Bij Bookadew kun je aan de hand van een online prijscalculator zelf meteen de prijzen van jouw boek(en) berekenen. Je vult al je wensen in en vervolgens verschijnt na één druk op de knop de prijs. Dit scheelt een hoop tijd en daarnaast zorgt het ervoor dat je eenvoudig alle opties met de bijbehorende kosten kunt vergelijken.

Bij Bookadew bieden we de volgende papiersoorten aan:

Silk mc (UPM Digi Finesse)
Wil je foto’s het best tot zijn recht laten komen dan is dit papier de perfecte keuze. Ideaal voor o.a. fotoboeken, jubileumboeken, kookboeken enz.
UPM Digi Finesse is een zeer hoogwaardig houtvrij gestreken papier met een zijdeglans (silk) oppervlak.

Romandruk (EOS)
Leesboek of pocket? Dan is Romandruk de perfecte keuze.
EOS is een zuiver houtvrij ongestreken papier met een opdikking van 2.0. De prachtige offwhite tint zorgt voor een levendige beeldweergave, optimale leesbaarheid en een zeer authentiek papiergevoel.

Houtvrij offset (Maxi Offset)
Maxi Offset is een houtvrij wit ongestreken papier. Ideaal voor proefschriften, scripties, schoolboeken, notitieboeken, agenda’s enz.

Silk mc écht wit (Heaven 42)
De absoluut witte tint, van het machinegestreken papier Heaven 42, biedt een onovertroffen basis voor kleurcontrast. Het unieke ‘soft matt’ oppervlak van Heaven 42 geeft een speciaal papiergevoel en een voortreffelijke beeldreproductie. Perfect voor fotoboeken en speciale uitgaves.

Voor meer informatie klik hier

Dit is iemand die verantwoordelijk is voor de redactie van een publicatie. Hij/zij bewerkt de inhoud van een tekst (of van beeld- of geluidmateriaal). Sommige redacteurs leveren een inhoudelijke bijdrage. Andere redacteurs houden zich alleen maar bezig met zaken als taalgebruik, spelling en de toon van de door de schrijver geschreven artikelen.

Softcover boeken hebben een soepele omslag. Hierdoor zijn ze lichter en handzamer dan hardcover boeken. Het omslagpapier is een eenzijdig sulfaatkarton, een flexibele maar toch stevige kartonsoort. Nagenoeg alle leesboeken en scripties worden als softcover boek uitgevoerd. We noemen ze ook wel ‘paperbacks’ of ‘pockets’. Een zachte omslag is minder bewerkelijk om te maken dan een harde omslag. Dit zie je ook meteen terug in de prijs.

Een (grafisch) vormgever is iemand die zich bezighoudt met het verzorgen van de grafische vormgeving van drukwerk zoals posters, boekomslagen, magazines etc. Ook is hij/zij verantwoordelijk voor het ontwerp van (digitale) zaken zoals volledige huisstijlen, logo’s en beeldmerken van websites/sociale mediakanalen.

Een uitgeverij brengt informatieproducten op de markt. De uitgever werkt samen met auteurs, redacteurs, vormgevers, ICT-specialisten en marketeers. Dit om een succesvol resultaat in de vorm van een boek (of tijdschrift, website, krant etc.) te genereren. Zij zorgen ervoor dat het product de juiste doelgroep bereikt en verkocht wordt via diverse kanalen. Voor al deze inspanningen draag je een groot percentage van de winst van het boek af.

Op het moment dat je kiest om je boek zelf uit te gaan geven kies je er ook voor om alles zelf op te gaan pakken. Alle stappen die een uitgeverij normaal voor jou doorloopt en waar je dus voor betaald, regel je nu zelf. Hierdoor is alle winst ook voor jou. Daarbij is kennis en inzet van de juiste personen (in je eigen netwerk) van groot belang.

Hiermee bedoelen we de aan elkaar genaaide katernen van een gebonden boek voordat de rug overlijmd of van een boekband of omslag voorzien is.