Jaarboek drukken

Meest gekozen

Type boek: hardcover

Formaat: A4 staand

Papiersoort binnenwerk: 150 g/m2 silk mc

Een jaarboek maken doe je zo

Stap 1

Een almanak, jaarboek of jubileumboek maken begint natuurlijk met de omslag. Je kunt er een mooie (groeps)foto voor zoeken, maar wat dacht je van een originele titel die het afgelopen jaar in een paar woorden samenvat?

Stap 2

Daarna bedenk je welke onderwerpen er in het boek komen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar foto’s van alle mooie momenten en zet ze in chronologische volgorde. Dit kan van een verenigingsjaar zijn, maar ook van een sportseizoen of schoolperiode. Voor een mooie en overzichtelijke verdeling speel je met verschillende achtergronden. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde achtergrond voor gebeurtenissen in één maand. Tip: wil je ieder jaar een almanak drukken? Dan is het leuk om vaste onderwerpen terug te laten komen. Denk aan het bestuur, de ontgroening en legendarische feestjes die ieder jaar georganiseerd worden.

Stap 3

Hoe je het boek vervolgens opmaakt, is helemaal aan jou. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Maar door een anekdote toe te voegen, laat je iemand het moment écht herbeleven. Ook andere (offline) elementen, zoals de menukaart van een speciaal diner, zijn leuk om toe te voegen. Scan ze in of maak er een foto van en voeg ze gemakkelijk toe aan het jaarboek. Springen er hoogtepunten uit? Maak deze dan extra speciaal door twee bladzijdes te wijden aan één moment.

Van herinnering tot almanak drukken: onze werkwijze

Een jaarboek produceren klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Ga zelf op zoek naar software om je pagina’s mee te ontwerpen en zorg voor drukklare pdf-bestanden om bij ons aan te leveren. Gebruik daarna onze online prijscalculator om je boek samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een soft- of hardcover, jouw ideale formaat en het soort papier. Er is ontzettend veel mogelijk en je ziet gelijk wat het kost.

Wil je 1, 10 of misschien wel 50 jaarboeken maken? Jij bepaalt de oplage. Klik op de bestelknop en je ontvangt van ons een e-mail met daarin een link. Hiermee upload je de pdf-bestanden, wij controleren deze en verwerken alles op de juiste manier. Daarna starten we met drukken.  

Heel simpel dus! Kom je er toch niet uit? Dan mag je natuurlijk altijd aan de bel trekken en contact met ons opnemen.

Maak jouw jaarboek bij Bookadew