Kinderboek drukken

Meest gekozen

Type boek: hardcover

Formaat: 210 x 210 mm

Papiersoort binnenwerk: 170 g/m2 silk mc

Zelf een kinderboek maken doe je zo

Stap 1

Een eigen kinderboek maken begint natuurlijk bij een goed verhaal. Zijn jouw kids geobsedeerd door dino’s? Worden ze juist rustig van sprookjes? Of vertel je liever een waargebeurd verhaal? Verzin daarna een hoofdpersoon en andere karakters, en beschrijf deze. Maak het je personages lastig om leuke spanning op te wekken. En vergeet niet om je kids af en toe aan het lachen te maken.

Stap 2

Daarna ga je aan de slag met schrijven. Zorg dat je hier tijd voor vrijmaakt, want een kinderboek schrijven is als piano spelen: je leert het door veel te oefenen. Ben je tevreden met de eerste versie en wil je zeker weten dat jouw verhaal goed in elkaar zit? Schakel dan een professional in om jouw tekst na te laten kijken. Of vraag een vriend(in), familielid of collega om je verhaal te beoordelen. Nog beter is het om de proefversie voor te lezen aan één of meer kinderen. Lees bijvoorbeeld een stukje voor aan je buurmeisje of oppaskindje. Je merkt snel genoeg of ze enthousiast zijn.

Stap 3

Als je verhaal staat, dan ga je op zoek naar illustraties. Want zeg nou zelf: wat is een kinderboek zonder kleurrijke plaatjes? Daarmee komt je verhaal tot leven en kinderen denken nou eenmaal beeldend. Je kunt natuurlijk zelf tekeningen maken voor de omslag en het binnenwerk, en deze scannen. Ben je niet zo creatief? Ga dan op zoek naar foto’s in een beeldbank of vraag een illustrator om tekeningen te maken. Zo weet je zeker dat jouw kinderboek er professioneel uitziet.

Van verhaal tot kinderboek drukken: onze werkwijze

Een kinderboek produceren klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Zo ga je te werk: zoek zelf naar software om je pagina’s mee te ontwerpen en zorg voor drukklare pdf-bestanden om bij ons aan te leveren. Daarna gebruik je onze online prijscalculator om je boek samen te stellen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Kies bijvoorbeeld voor een soft- of hardcover, jouw ideale formaat en het soort papier. We laten je gelijk zien wat het kost. 

Wil je 1, 10 of misschien wel 50 kinderboeken drukken? Jij bepaalt de oplage. Als je tevreden bent, druk je op de bestelknop. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail met daarin een link. Hiermee upload je de pdf-bestanden, wij controleren deze en verwerken alles op de juiste manier. Daarna starten we met drukken.

Heel simpel dus! Kom je er toch niet uit? Dan mag je natuurlijk altijd aan de bel trekken en contact met ons opnemen.

Kinderboek laten drukken bij Bookadew