5 creatieve jaarboek ideeën

Of je nu lid bent van een vereniging, op de middelbare school zit of het laatste jaar op de basisschool doorbrengt. Een jaarboek maken is altijd een leuk idee. Hoe je dat doet, bepaal jij helemaal zelf. Heb je geen idee waar te beginnen? Om je op weg te helpen, zetten we in deze blog vijf creatieve jaarboek ideeën op een rijtje. Daar gaan we!

Idee 1: Maak jouw jaarboek op als een luxe glossy

Je wil natuurlijk dat jouw jaarboek opvalt, zodat mensen erdoorheen bladeren en het steeds opnieuw pakken. Met een aantrekkelijk design gaat dat zeker lukken. Want zeg nou zelf: wat nodigt er meer uit dan een magazine met een mooie vormgeving? Maak jouw jaarboek daarom op als een luxe glossy. Hiervoor combineer je foto’s, stijlvolle lettertypes en illustraties. Door te kiezen voor dik (glanzend) papier en een stevige kaft, krijg je het gevoel dat je een luxe magazine in handen hebt.

Idee 2: Gebruik verschillend beeldmateriaal

Jaarboeken staan vaak vol met afbeeldingen, maar dit hoeven niet alleen foto’s te zijn. Het is ook leuk om ander beeldmateriaal van mooie herinneringen toe te voegen. Zijn jullie bijvoorbeeld op reis geweest? Of denk je nog vaak terug aan dat heerlijke kerstdiner? Verzamel dan de menukaart, vliegtickets, dagprogramma’s, polaroids etc. Om ze toe te voegen aan het jaarboek scan je ze in of maak je er een foto van. Schrijf er een anekdote of uitspraak bij en het plaatje is compleet!

Idee 3: Maak zelf een (kruiswoord)puzzel

Het boek maak je nog persoonlijker door een zelfgemaakte kruiswoordpuzzel, woordzoeker of cryptogram toe te voegen. Via woordzoekers.org en puzzlemaker.com maak je prachtige puzzels, helemaal gratis! Het is één van de leukste jaarboek ideeën voor de middelbare school, maar het past ook bij jaarboek ideeën voor groep 8. Ontwerp bijvoorbeeld een woordzoeker met woorden die te maken hebben met jullie schoolreisje of eindmusical.

Idee 4: Verzamel oude en nieuwe foto’s

Verrassende elementen in een jaarboek doen het altijd goed. Zo toveren recente foto’s in combinatie met foto’s van een tijdje terug gegarandeerd een lach op het gezicht van de lezers. Maak je een boek aan het einde van je middelbareschooltijd? Voeg dan van al je klasgenoten een foto toe als brugger en als examenkandidaat. Wedden dat ze versteld staan van hun transformatie? Dit zijn wederom leuke jaarboek ideeën voor de middelbare school en jaarboek ideeën voor groep 8.

Idee 5. Rond je boek af met cijfers

Vind je het moeilijk om je jaarboek op een mooie manier af te sluiten? Wij hebben de oplossing. De laatste pagina kun je gebruiken voor een samenvatting in de vorm van cijfers. Maak je bijvoorbeeld een jaarboek voor je studentenvereniging, dan is het leuk om te vermelden hoeveel liter bier er het afgelopen jaar is gedronken, hoeveel studenten er op dit moment lid zijn en wie er het langste bij de vereniging zit.

Maak jouw jaarboek bij Bookadew

Met deze ideeën wordt een jaarboek maken een stuk leuker. Ga dus lekker aan de slag. Ben je tevreden met het eindresultaat en wil je het boek produceren? Bij Bookadew is vrijwel alles mogelijk. Wij drukken jaarboeken van hoge kwaliteit in kleine oplages, die verzendklaar zijn in vijf werkdagen. Ideaal! Gebruik onze online prijscalculator om je boek samen te stellen. Heb je vragen of kom je er niet uit? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.