Producten

Hardcover of softcover, waar ga je voor?


Het is wellicht een van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het kiezen van hoe jouw boek eruit komt te zien: de soort omslag! Ga je voor een stevigere maar iet wat kostbaardere hardcover variant of overweeg je toch een wat meer budgetproof maar iets minder duurzame softcover versie? Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat een softcover versie geen goede keuze is! Wat alle voor- en nadelen zijn nemen we even met je door.

Softcover boeken

Softcover boeken hebben een soepele omslag. Hierdoor zijn ze lichter en handzamer dan hardcover boeken. Het omslagpapier is een eenzijdig sulfaatkarton, een flexibele maar toch stevige kartonsoort. Nagenoeg alle leesboeken en scripties worden als softcover boek uitgevoerd. We noemen ze ook wel ‘paperbacks’ of ‘pockets’.

Een zachte omslag is minder bewerkelijk om te maken dan een harde omslag. Dit zie je ook meteen terug in de prijs.

Hardcover boeken

Hardcover boeken hebben een harde beschermende omslag met een kern van 2.5 mm dik karton. Door deze stevige omslag kunnen hardcover boeken tegen een stootje en zijn ze erg duurzaam. Hardcover boeken hebben een luxe uitstraling en zijn steviger dan softcover boeken.

Zoals al eerder benoemd zijn hardcover boeken wel wat prijziger dan de softcover variant.

Good to know: zowel onze hard- als softcover boeken worden altijd genaaid gebonden in plaats van gelijmd en voorzien van mat of glanslaminaat.

Keuzes

We snappen dat deze belangrijke overweging vaak voor wat keuzestress kan zorgen! Het is namelijk nogal een groot verschil. Neem bij dit dilemma goed in overweging wat voor soort boek je uitbrengt.

Is het bijvoorbeeld een roman die je meeneemt op vakantie die je eenvoudig in één hand vast wilt houden omdat je in de andere hand een cocktail hebt? Ga dan voor een softcover variant!

Heb je een kunstgalerij geopend en wil je jouw (potentiële) klanten een impressie mee naar huis geven van wat jij allemaal aan luxe kunstartikelen te bieden hebt, kies dan voor een hardcover versie.

Bij de keuze tussen deze 2 varianten is niets goed of fout, het heeft alles te maken met budget en smaak! Voor advies mag je ons altijd bellen, mailen of appen!

TIP: Ben je fan van hardcover boeken maar past een softcover beter binnen je budget? Maak dan een “limited edition”. Het grootste gedeelte van de oplage bestel je in een softcover variant maar een relatief kleinere oplage bestel je in een hardcover versie. Zo kunnen jouw (potentiële) lezers zelf kiezen wat ze het liefste willen!