Producten

Leeslintje, kapitaalbandje of gekleurde schutbladen toevoegen?


Breng je een luxe jubileumboek uit, maak je een limited edition of wil jij jouw boek gewoon nét dat beetje extra geven? Wellicht zijn deze opties dan iets voor jou. Deze toevoegingen aan jouw boek zijn zeker geen verplichting maar wel een optie om jouw eigen boek nóg iets mooier te laten maken! Wat de opties inhouden dat leggen we je graag uit.

Let op: deze opties zijn alleen mogelijk bij hardcover boeken.

Gekleurde schutbladen

Hardcoverboeken hebben altijd schutbladen (ook wel schutvellen genoemd). Dit is een stuk papier dat in het begin en aan het einde van het boek tegen de voor- en achterzijde van de omslag wordt geplakt. Schutbladen verbinden de omslag met het binnenwerk en zorgen voor bescherming. In veel gevallen zijn deze schutbladen wit maar we bieden bij Bookadew ook de mogelijkheid om gekleurde schutbladen te kiezen. Deze gekleurde schutvellen kunnen mooi aansluiten bij het ontwerp en geven meteen een flitsende indruk bij het openslaan van jouw boek.

Leeslintje

Een leeslintje is een dun textiel lintje dat dient als een soort van boekenlegger/leeswijzer. Zo kun je altijd eenvoudig een specifieke pagina terugvinden en daarnaast ziet het er ook nog eens erg leuk uit. Dit leeslintje wordt bevestigd aan de kop van het boekblok voordat deze in de omslag wordt gehangen.

Kapitaalbandje

Een kapitaalbandje is een stukje weefsel dat decoratief aan de boven- en onderkant van het boekblok op de rug wordt aangebracht. Dit wordt gebruikt als een nette afwerking voor het boek.

Kleuren

Bij Bookadew bieden we diverse kleuren aan voor zowel de gekleurde schutvellen, leeslintjes, en kapitaalbandjes. Dit zijn: geel, oranje, blauw, donkerblauw (alleen schutvel), groen, rood, grijs, zwart, wit. In onderstaande tabel zie je de officiële benamingen/codes van deze opties.

KleurSchutvelLeeslintjeKapitaalbandje
GeelLimone226406
OranjeArancio348348
BlauwIris560573
DonkerblauwDark Blu
GroenLime618618
RoodLampone463369
GrijsPietra958396
ZwartNero999999
Wit(Standaard)100000

Dus, wil jij de “puntjes op de i” zetten bij jouw boek? Kies dan voor (één van) deze extra opties! Je vindt deze terug in stap 7 van onze online prijscalculator: https://www.bookadew.nl/bestellen/