portfolio-voorblad
Soorten boeken

Portfolio voorblad: zo maak jij indruk


Wist je dat jouw potentiële klanten gemiddeld 60 seconden de tijd nemen om je portfolio te bekijken? Dat is kort, dus zorg dat je een verpletterende eerste indruk maakt. Dat doe je met een professioneel voorblad. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Aan de hand van verschillende elementen laten we zien hoe jij een portfolio voorkant maakt die bij mensen blijft hangen.

Titel en tekst op voorblad portfolio

Op een professioneel portfolio voorblad staat een titel, jouw naam en eventueel een korte beschrijving van de inhoud. Denk aan verschillende thema’s die aan bod komen. Houd het kort en bondig, en vermeld alleen essentiële informatie. Op die manier is het voorblad van je portfolio gemakkelijk te scannen door geïnteresseerden.

Welk font het mooiste staat op de omslag, mag jij bepalen. Onze tip? Ga voor een font dat bij jouw werk en persoonlijkheid past. Zo heeft een potentiële klant of werkgever direct een goed beeld van wie jij bent. Kies bijvoorbeeld voor een font met een moderne uitstraling als moderne architectuur kenmerkend is voor jouw werk.

Afbeelding op voorkant portfolio

Op de portfolio voorkant kan je een foto of illustratie plaatsen, maar ook een effe achtergrond is prima. Ben je een copywriter en heb jij je beste teksten gebundeld? Kies dan bijvoorbeeld voor een illustratie van een vulpen. En wat dacht je van de allermooiste natuurfoto die je hebt geschoten in Afrika, als jij een doorgewinterde fotograaf bent? Daarmee is de kans groot dat lezers langer dan 60 seconden naar je portfolio voorblad kijken.

Grafische vormgevers zijn natuurlijk gespecialiseerd in het maken van aantrekkelijke pagina’s. Ben jij er zo eentje? Laat je creativiteit dan de vrije loop en maak écht werk van je voorblad!

Kleuren op portfolio voorkant

Tot slot zorgen kleuren van de tekst, afbeelding en achtergrond voor een bepaalde sfeer. Door deze kleuren aan te laten sluiten op de inhoud van je portfolio creëer je één geheel. Denk hier dus alvast over na bij een portfolio maken.

Hou jij van bakken en ben je gespecialiseerd in bruidstaarten die je graag wil bundelen in een portfolio? Zorg dan dat het voorblad qua kleuren overeenkomt met de foto’s die volgen. Houd het portfolio voorblad licht als je vooral witte of pastelkleurige bruidstaarten maakt.

Zorg ook voor voldoende contrast tussen de tekst en de achtergrond. Witte letters op een pastelkleurige achtergrond zoals hierboven beschreven, lezen niet fijn. Hetzelfde geldt voor zwarte letters op een donkere natuurfoto.

Produceer jouw portfolio bij Bookadew

Heb jij een portfolio voorblad ontworpen dat perfect past bij het binnenwerk? Dan is het tijd om jouw boek te produceren. Bij Bookadew drukken we portfolio’s van hoge kwaliteit in kleine oplages, die verzendklaar zijn in vijf werkdagen. En vrijwel alles is mogelijk! Gebruik onze online prijscalculator om je portfolio samen te stellen. Heb je vragen of kom je er niet uit? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.