Producten

Glanslaminaat of matlaminaat, waar kies je voor en waarom?


Waarom moet ik mijn boek laten lamineren? Dat is iets wat veel mensen zich afvragen… Waar dient dit laminaat voor, wat voor laminaat is het mooiste voor mijn soort boek en kan ik het laminaat niet simpelweg weglaten? Let’s talk about it!

“Laminaat is je beste vriend en beschermt je boek tegen al het vuil en beschadigingen die op de loer liggen.’’

Laminaat? Hoe, wat, waar?

Het is eigenlijk heel simpel: laminaat is letterlijk een dun laagje dat de omslag van jouw boek beschermt, een luxere uitstraling geeft en sterker maakt. Met een lamineerapparaat wordt het laminaat door warmte en lijm op het papier van de omslag aangebracht. Dankzij deze beschermlaag kun je lekker op je boek knoeien zonder het boek volledig te ruïneren. Dat is nog eens handig hè? Maar er is meer!

  • Laminaat voorkomt scheuren
  • Laminaat maakt je boek duurzamer
  • Laminaat geeft een luxere uitstraling
  • Laminaat beschermt tegen vocht en weer (bijvoorbeeld uv-straling van de zon)

Je boek laten “shinen’’?

Bij Bookadew heb je de keuze uit twee soorten laminaat: glanslaminaat en matlaminaat. Het is dus niet zo dat elke laminaatsoort meteen betekent dat je boek eruitziet als een discobal. Integendeel! Dat kan natuurlijk wel als je kiest voor de glansvariant. Glanslaminaat laat jouw boek letterlijk shinen. Het is een glanslaag met een reflecterend effect waardoor jouw boek een echte eyecatcher wordt. Glanslaminaat is daarnaast erg krasvast dus ook na het intensief verslinden ervan ziet het er nog netjes uit. Daarnaast maakt glanslaminaat de kleuren van jouw omslag intenser.

Luxe matte uitstraling

Matlaminaat geeft jouw boek zoals het woord natuurlijk al zegt een matte uitstraling. Ben je dus niet zo van de glitter en glamour, dan is dit de perfecte optie voor jou. Matlaminaat geeft een wat chiquere uitstraling en het geeft ook een wat meer zakelijke touch aan het boek. Matlaminaat is iets kwetsbaarder dan glanslaminaat, maar beschermt je boek nog steeds goed. Schrijf je een nagelbijtend spannend boek waarbij je lezers hun nagels in de kaft zullen zetten? Kies dan voor de shiny variant, die kan dat het beste aan.

Kwestie van smaak!

Is het ene dan beter dan het andere? Nee, het hangt er maar net vanaf wat je smaak is en wat voor soort boek je schrijft. Kies dus lekker wat jij het mooist vindt, maar denk hierbij wel na over wat voor soort boek je maakt en hoe deze afwerking de uitstraling van het boek versterkt. Heb je vragen hierover en bestel je jouw boek bij Bookadew, dan helpen we je natuurlijk ook bij deze keuze.

PS: de prijs is voor beide varianten hetzelfde, daar hoef je je keuze dus niet vanaf te laten hangen!

Wat heeft jouw voorkeur? Wij zijn erg benieuwd, let me know in een reactie hieronder!