Overig

Van een online bestelling naar een écht boek! Wat komt hierbij kijken?


Het lijkt natuurlijk heel eenvoudig. Je boek is af en je denkt na over hoe het er fysiek uit moet komen te zien. Deze specificaties vul je in in de online prijscalculator en met één druk op de knop is jouw bestelling geplaatst! Enkele dagen later ligt het boek op je deurmat. Dat was makkelijk hè? Appeltje eitje! Maar wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij het productieproces van zo’n boek? Wat gebeurt er achter de schermen bij Bookadew? Dat leggen we je graag stap voor stap uit!

Stap 1: Online bestellen

In de online prijscalculator voer je jouw gewenste specificaties in. Aan de hand hiervan verschijnt de prijs (en rugdikte) van jouw boek! Na het bestellen, ontvang je een een mail met een link om jouw bestanden te uploaden.

Stap 2: Bestandscontrole

Nadat wij jouw bestanden hebben ontvangen, worden deze op diverse punten gecontroleerd (handig toch?). Je krijgt vervolgens een e-mail waarin staat of je bestanden volledig zijn goedgekeurd of dat er nog iets moet worden aangepast.

Stap 3: Printen

De goedgekeurde bestanden worden vervolgens geprint, nu gaat het écht beginnen! 😀 Het digitale bestand wordt omgezet naar een papieren versie.

Stap 4: Binden

De geprinte vellen papier worden samengevoegd tot verschillende katernen. Deze worden met garen aan elkaar genaaid tot één stevig boekblok! Wij vinden dat we over échte boeken praten op het moment dat ze genaaid gebonden zijn. Deze boeken zijn namelijk enorm stevig en liggen mooi open!

Stap 5: Afwerken

Het boekblok wordt verder afgewerkt. De rug wordt overlijmd en het binnenwerk wordt in het omslag of de band gehangen die inmiddels is voorzien van laminaat! Jouw eigen boek is nu helemaal klaar! FEESTJE!

Stap 6: Verzenden

De bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Het duurt nu niet meer lang tot dat jij je boek(en) in handen hebt!

Nu weet jij hoe jouw boek tot stand komt, best leuk om te weten hoe jouw pareltje tot een écht boek verwerkt wordt toch?